• Stina Wahlsten

Jag är Stina!

Updated: May 21

Valet närmar sig, vad är viktigt för dig då du röstar? För mig är det hållbarhet, en stark ekonomi, jämställdhet och välmående. ✨


Det är jag som är Stina, jag är 28 år gammal, Hanken alumni och jobbar inom IT. På fritiden är jag mycket med mina vänner, tränar och är på vår sommarstuga i Nagu. Jag valde att vara aktiv inom politiken till största del eftersom jag vill se en starkare ung representation i beslutsfattande roller, men också på grund av min klimatångest och hur jag ser att vi måste agera nu.


Jag kommer att jobba för att vi går mot ett grönare Helsingfors med cirkulär ekonomi, effektiv och hållbar energianvändning och stark kommunaltrafik. Jag jobbar för en företagarvänlig stad med en stark ekonomi, och för ett jämställt samhälle.


Jag vill se att vi ger samma möjligheter till alla, och att vi har ett fungerande säkerhetsnät. Jag vill lyfta fram mental hälsa och hur viktigt det är att hjälp finns, och att det är möjligt att få hjälp på en kort varsel.


Jag vill även att Helsingfors ska satsa mer på trivsel. Vår underbara huvudstad växer så det knakar och jag tycker att mera pilotprojekt som domkyrkans terrass ska göras. I framtiden vill jag se en mer aktiv turism och flera som vill flytta till Helsingfors, även utomlandsifrån.


"För en mera hållbar och jämställd framtid via innovation"


Läs mer/ lue lisää/read more: https://kommunalval.sfp.fi/kandidater/wahlsten-stina/82 views0 comments

Recent Posts

See All