• Stina Wahlsten

Kommunalval 13.6.2021

Updated: May 8


Vad röstar jag på i kommunalvalet?


Kommunalvalet går av stapeln 13.6.2021, och då väljs ledamöterna till stadsfullmäktige. I Helsingfors statsfullmäktige sitter 85 ledamöter, varav för tillfället 5 stycken är SFP:are


Vad bestäms i Helsingfors stadsfullmäktige?


Här bestäms väldigt mycket gällande Helsingfors och Helsingforsborna. Fullmäktiges viktigaste uppgift är att fatta beslut om stadens ekonomiska frågor (ex. stadens budget och inkomstskattesatsen), men även kring bland annat utbildning & skola (ex. svenskspråkig utbildning), hälsa och välmående (ex. tillgång och resurser angående mental hälsa), trafik (ex. cykelvägar), trivsel (ex. domkyrkans terass på sommaren) och mycket mer.


Det här är alltså forumet där man kan genuint påverka sin näromgivning.


Valet närmar sig, vad är viktigt för dig då du röstar?


Före man går till röstbåset gäller det att fundera på vilka frågor som är viktiga för en, och vilken kandidat som vill arbeta för samma frågor som du vill. För mig är det hållbarhet, en stark ekonomi, jämställdhet och välmående.


I ett nötskal: Jag kommer att jobba för att vi går mot ett grönare Helsingfors med cirkulär ekonomi, effektiv och hållbar energianvändning och stark kommunaltrafik. Jag jobbar för en företagarvänlig stad med en stark ekonomi, och för ett jämställt samhälle. Jag vill se att vi ger samma möjligheter till alla, och att vi har ett fungerande säkerhetsnät. Jag vill lyfta fram mental hälsa och hur viktigt det är att hjälp finns, och att det är möjligt att få hjälp på en kort varsel.


Jag vill även att Helsingfors ska satsa mer på trivsel. Vår underbara huvudstad växer så det knakar och jag tycker att mera pilotprojekt som domkyrkans terrass ska göras. I framtiden vill jag se en mer aktiv turism och flera som vill flytta till Helsingfors, även utomlandsifrån.

Recent Posts

See All