• Stina Wahlsten

Vem är Stina och varför kandiderar jag i riksdagsvalet?

Entreprenörskap, miljömedvetenhet och jämställdhet.Så vem är jag och varför ställer jag upp i riksdagsvalet? Mitt namn är Stina Wahlsten och jag ställer upp för SFP i valet för att jag vill vara med och arbeta för en bättre framtid. Jag är en målmedveten och driven 26-åring som jobbar på Nordens största IT-företag.


Bakgrund

Min bakgrund ligger i finansiering, och jag har är ekonomiemagister från Hanken Svenska handelshögskolan i Helsingfors (2017). Jag har spenderat en stor del av min studietid på Hankens studentkår SHS och har haft två förtroendeposter; ordförande för Äldremannarådet 2017 och medlem i Styrelsen 2015 med ansvarsområdet kommunikation och internationella ärenden. Under styrelseåret fick jag även erfarenhet inom högskolepolitik och det var bland annat därifrån mitt intresse för politik började.


Tidigare politiskt engagemang

“Jag har kunskap, jag brinner för förändring och jag vågar säga mina åsikter.”

Jag ställde upp i kommunalvalet 2017 i Helsingfors då jag ville vara med och påverka närpolitiken i min hemstad. Jag har kunskap, jag brinner för förändring och jag vågar säga mina åsikter. Jag känner fortfarande att fler unga borde engagera sig inom politik eftersom de har möjlighet att förbättra inte bara sin, utan även andras, vardag. Därför vill jag vidga mina vyer och vara med och arbeta för en bättre framtid för hela Finland.


Budskap

Jag vill arbeta för företagsamhet, miljö och jämställdhet. Jag vill främja företagsamhet, speciellt för blivande företagare som är i processen att starta upp ett företag. Jag vill se ett miljövänligare Finland som proaktivt arbetar mot klimatförändringen och jag vill leva i ett jämställt samhälle med lika rättigheter för alla, oberoende av kön, sexualitet eller ursprung.

132 views0 comments

Recent Posts

See All